In de kijker

eur

Véronique Malaise - De terugkeer van het Art Nouveau juweel

Véronique Malaise, sinds 1989 antiquair juwelierster en specialiste van het oude Franse juweelstuk, passioneert zich voor de periode tussen het begin van de XIXe eeuw en het eerste kwart van de XXe eeuw. Het is een vruchtbare en inventieve periode die samengaat met het op punt stellen van nieuwe fabricatietechnieken en het vernieuwend slijpen van stenen waardoor men in de juweelkunst een ongeziene juweelzetting introduceert. «Na een fascinatie voor de Art Deco periode, merk ik een terugkeer naar het Art nouveau juweel dat beweging en licht uitdrukt, en ook een eerbetoon brengt aan de vrouw en al haar aspecten.» zegt Véronique Malaise. 

eur

Frank van Laer - Een eerbetoon aan Italië

Frank van Laer stelt op Eurantica enkele parels van de Europese kunst voor en nodigt de bezoekers uit op een exotische reis doorheen alle landen en periodes ter wereld. In een sfeer van oude patina en glimmende kleuren, gaan meubels, bijzondere objecten en curiositeitenstukken harmonieus samen om een eclectisch en coherent geheel te vormen dat zo gewaardeerd wordt in hedendaagse interieurs. Elk stuk wordt nauwkeurig uitgekozen voor haar bijzonder uniek en oud karakter. Een van zijn uitzonderlijke stukken is een zeer lage koffer (die « cassone » wordt genoemd) uit de renaissance, uitgevoerd in fineer van notenboom. 

eur

Sisi Tatu - Focus op ethnische kunst

Na haar studies kunstgeschiedenis opent Sophie Van Assche in 1980 een antiekwinkel in het centrum van Brussel. « Ik heb er verzamelaars ontmoet met een wereldreputatie die gepassioneerd zijn door Afrikaanse kunst », zegt ze. « Ze hebben mijn passie opgewekt voor ethnische kunst die zowel beeldende kunst, gebruiksvoorwerpen, juwelen en textiel omvat.» Op Fine Art Fair Eurantica kan men enkele zeldzame en opvallende grafmonumenten ontdekken, die « aloalo » worden genoemd, afkomstig uit het land Mahafaly (in het zuiden van Madagascar).Daarnaast is er ook een collectie Afrikaanse bronzen en terracotta te zien uit Niger en Tsjaad, alsook ethnische juwelen uit Afrika, Tibet en Zuid-Oost Azië.

eur

Belgian Gallery stelt twee sterren van morgen voor

François Golenvaux en Pierre Babut du Marès, sinds jaar en dag gepassioneerd door kunst, runnen al 10 jaar de Belgian Gallery. Hun doel? Belgische kunst aan het einde van de XIXe en XXe eeuw doen schitteren en introduceren aan de rest van de wereld. De stand van de Belgian Gallery brengt een eerbetoon aan twee hedendaagse Belgische kunstenaars waar men steeds meer over praat. Nel-14512 (geboren in Brussel in 1986) is een autodidactische beeldhouwer. Haar figuratieve stijl tekent zich binnen het surrealisme en wordt gekenmerkt door een geest van rebellie en een streven naar vrijheid. De tweede kunstenaar is Denis Meyers, stedelijke kunstenaar, tevens typograaf van opleiding én die in 2016 heel België in de ban heeft gehouden gedurende verschillende maanden met zijn ambitieus project om het hele Solvay gebouw onder handen te nemen alvorens de afbraak ervan. 

eur

Ciel mes bijoux! De schatten van juwelier Gripoix

Sinds meer dan twintig jaar stellen Godelieve en Patrick Sigal in hun boetiek in de Koningsgalerie in Brussel kunstwerken van « juweelmakers » voor. Deze discrete acteurs van de haute couture zijn vaklui van het accessoire in het algemeen en juwelen in het bijzonder. Zij zorgen voor de allerlaatste toets aan buitengewone creaties van grote couturiers. Tijdens Fine Art Fair Eurantica 2017 stellen Godelieve en Patrick Sigal een prachtige collectie juwelen voor van het huis Maison Gripoix die tussen 1950 en 1970 onder meer werkten in opdracht van Chanel, Dior, Givenchy en Patou.

eur

NF Art Gallery

Voor de tweede editie van Fine Art Fair Eurantica in Mechelen, stelt NF Art Gallery een selectie werken voor van erkende, hededaagse kunstenaars. Het eerste deel van de stand is gewijd aan de getalenteerde fotograaf Bart Ramakers. Het tweede deel richt zich op Belgische klassiekers van de abstracte (P. Van Hoeydonck, W. Leblanc, G. Bertrand, ...) en figuratieve kunst (P. Delvaux, L. Spilliaert, R. Wouters, ...). Tenoren van de internationale kunst (V.Vasarely, A. Lanskoy, F. Labisse, ...) ontbreken evenmin. Tenslotte is er ook nog een focus op het werk van Marcel-Louis Baugniet en zijn leerling Pierre Clarebout.

Expo Collignon

Privécollectie “Georges Collignon 1940 - 1960”

In samenwerking met Schiller Art Gallery in Brussel, presenteert Fine Art Fair Eurantica een serie kunstwerken daterend uit de late jaren '40 tot '60 uit de hand van Georges Collignon (1923 - 2002). Deze werken zijn afkomstig uit de privécollectie van Thierry Bouvier en zijn verworven via verschillende gallerijen doorheen de jaren. De tentoongestelde creaties geven het verreikende talent van Georges Collignon weer, van zijn oevre daterend van eind jaren '40 tot zijn laatste werken als lid was van de COBRA-beweging in de jaren '60, waar hij abstracte, dynamische structuren creëerde. In de naklanken van de conferentie over de tentoonstelling 'Time in Motion' by Pol Bury in Bozar, is het niet onbelangrijk te weten dat beide artiesten aan de grondslag liggen van de Réalité-Cobra beweging in 1950, met als enige doel de verdediging van de abstracte kunst na de oorlog.

eur

Maak kennis met Thothem design meubelen in de Eurantica bistro.

Een maand geleden zag een nieuw Belgisch merk van design meubelen het daglicht! Thothem meubelobjecten zijn ontworpen vanuit de holistische visie van art director en interieurarchitect. Peter Vanooteghem Dat wil zeggen dat ze functioneren in de ruimte waarvoor ze ontworpen zijn. De eiken designmeubelen zijn voldoende bescheiden om samengebracht te worden met andere elementen, maar ook voldoende krachtig om een meerwaarde te zijn in elke context of interieurstijl. Elk object draagt de filosofie van het merk uit: een krachtige, maar fijnzinnige ode aan de natuur, haar vormen en materialen. The proof of the pudding is in the eating: eet smakelijk in de brasserie van de Eurantica Fine Art Fair en geniet van de kennismaking met onze partner Thothem.

eur

Studio Blomma

Jong Belgisch talent Studio Blomma zorgt voor de fleurige aankleding binnen de beurs. 
eur

Claeys Verlichting

Wie op zoek is naar een persoonlijke stijl voor zijn interieur heeft hier keuze te over. Claeys verlichting biedt u passende verlichting voor ieder interieur, zowel modern als klassiek.
eur

Solitair

Gevestigde waarde Solitair, bekend als tree nursery, zorgt dan weer voor de nodige plantenpracht aan de inkom.
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer