Eurantica

Fine Art Fair Eurantica is de Belgische afspraak bij uitstek voor verzamelaars van oude schilderijen, moderne kunst, juwelen, meubels met keurmerk of vintage design. De beurs, die bekend is door haar moderne toets, haar mooie ontdekkingen op gebied van schilderijen, en de voorkeursplek die ze voorbehoudt voor meubelstukken (oud en vintage), wordt bezocht door verzamelaars, kunsthandelaars maar ook heel wat decorateurs. Eurantica stelt kwaliteitsstukken voor met smaak en aan betaalbare prijzen. Het is dan ook een niet te missen afspraak naast de grote, internationale evenementen.

De 36e editie van Fine Art Fair Eurantica brengt wederom welingelichte verzamelaars, liefhebbers, decorateurs en professionals van de sector samen in een stijlvolle sfeer, waar de jonge generatie Belgische en buitenlandse antiquairs en galeriehouders de trends van de markt zullen onthullen.

eur

eur

eur

Thema: Bloemen

Bloemen, symbolische objecten, worden door iedereen anders gezien. Hun tijdelijke schoonheid is een eerbetoon aan de rijkdom en schoonheid van de natuur; maar ze kan ook staan voor de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan. Tegenwoordig hebben ze deze eerder symbolische betekenis verloren om louter objecten te worden van vrolijkheid. Volgens een studie die de Universiteit van Gent in 2014 heeft uitgevoerd, kunnen bloemen en planten iedereen ontroeren, ook jongeren. 

Afbeeldingen van bloemen nemen een belangrijke plaats in sinds de Oudheid. Bloemen worden afgebeeld in Egyptische muurschilderingen of in decoratie van Romeinse villa‚Äôs. Bij Grieken of Romeinen worden bloemen vaak geassocieerd met de cultus van de goden. Ze belichamen de pracht en vitaliteit van de natuur. Flora bijvoorbeeld, de godin van de bloemen bij de Romeinen (Chloris bij de Grieken, de echtgenote van Zephyros, god van de westenwind) wordt vaak afgebeeld op een zegewagen, het hoofd gekroond met bloemenslingers, terwijl ze een boeket bloemen vasthoudt. De roos is de bloem van Aphrodite (Venus), godin van de liefde. In de christelijke middeleeuwen is de koningin van de bloemen de bloem geworden die wordt geassocieerd met de Maagd Maria. Als ze wit is symboliseert ze de puurheid, als ze rood is de goddelijke liefde en de Passie van Christus. Het is maar in de Renaissance dat rozen ter versiering verschijnen. 
Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer