Mechelen verdwijnt ondanks haar torenhoge beiaard, vaak in de schaduw van Antwerpen en Brussel. Onterecht, zo bewijzen de verschillende nieuwe initiatieven die naar deze charmante stad getrokken worden. Mechelen is beginnen groeien in de 15e eeuw, onder de Bourgondische hertogen. Als middelpunt van Noordelijke Renaissance kunst en de stofhandel, groeide Mechelen uit tot de hoofdstad van de Lage Landen. Vandaag de dag staat Mechelen terug in de spotlights, genoemd als een van de 10 steden van de toekomst in de Financial Times.

eur

Wat te doen?

Cultuur

Toepasselijk, gegeven haar meubelmaker-verleden, is de voormalige meubelzaak Artenova - nu een talentfabriek voor artiesten en designers - opgenomen in de kunst tour in Mechelen. Gedurende de hele maand maart, vindt er een tentoonstelling plaats van de bekroonde fotograaf Jos Verhooghen, dit naats het werk van verschillende kunststudenten van Sint-Lukas in Brussel. In opdracht van OP.RECHT.MECHELEN, het stadsfestival dat nog loopt tot in 2018, gaat binnenkort de biënnale van Contour van start. Een uniek platform voor al wie bezig is met bewegend beeld. 

Shop

Voor luxueuze tassen, hoeden en sjaals met een surrealistische touch kan je terecht bij Awardt, moeder en dochter helpen je hier graag verder. Niet ver hier vandaan, kijkend over de Dijl, Helag Kordts gelijknamende showroom biedt duurdere maar wondermooie handgemaakte juwelen. In de Onze-Lieve-Vrouwestraat vind je aantrekkelijke hotspots en eco-fashion bij Supergoods en Koninklijke manufactuur De Wit - 's werelds beste antieke tapijtrestaurateur.

Wine & Dine

Mechelen is een droom voor elke wijnliefhebber: de wijnbar Unwined heeft niet alleen wijn maar ook voortreffelijke tapas op de menu-kaart staan. Pintxos ligt in dezelfde lijn maar onderscheid zich met artistieke tapas in een industrieel kader. Een gezellige, casual tegenhanger is Bokes & co waar je soep, zalades en sandwiches kan krijgen in een retro décor dat je op de koop toe mee naar huis kan nemen. De Gouden Vis is een klassiek bruin café met een terras aan de oever. Het Anker biedt dan weer een unieke single malt wishket Gouden Carolus aan.

Overnachten

Een neo-Gothische kerk langs de buitenkant, een modern en luxueus hotel langs binnen. Martin's Patershof (kamers vanaf €94) is een echt pareltje. Zanger Stromae is onlangs nog getrouwd in deze viersterren locatie, met 19e eeuwse altaar in de ontbijtruimte. Op vlak van B&B's doet Mechelen niet onder, historisch herenhuis De Lachende Engel (kamers vanaf €130) heeft bijvoorbeeld een Belle Époque kamer mét dakterras en marmeren badkamer.

De stad Mechelen, OP.RECHT en Martin's Patershof zijn officiële partners va Fine Art Fair Eurantica.
 

Met dank aan The Bulletin.

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer